БОЛНИЦИ ОД ПОКРАЈИНЕ УГОВОР ВРЕДАН 39,8 МИЛИОНА ДИНАРА

        Влада АП Војводине издвојила је преко Секретаријата за здравство око 2 милијарде динара за финансирање и суфинансирање изградње, одржавање и опремање 70 здравствених установа у Војводини, чиме је настављен континуирани инвестициони циклус зацртан као приоритет Покрајинске владе од  2016. године.

       На свечаности уприличеној у среду, 5. априла 2023. године,  др Весни Томин, в.д. директора  ОБ Кикинда уручен је уговор вредан 39,8 милиона динара. По речима др Томин, средства су намењена: око 9 милиона за комплетно опремање ОРЛ радног места, три ултразвучна апарата , један за радиологију вредан 8,8 милиона, један ултразвучни апарат са абдоминалном и кардиолошком сондом за интерно одељење вредан 6,3 милиона, док је вредност  ултразвучног апарат са штампачем за дечије одељење и три дефибрилатора са привременим перкутаним пејсмејкером око 8,1 милион динара. За операциони сто намењен  одељењима  хирургије и гинекологије где се од недавно порођаји царским резом обављају и у спиналној и епидуралној анестезији издвојено је 7,4 милиона.Набавком ове нове опреме, како је истакла др Томин, Општа болница Кикинда значајно ће унапредити лечење и здтавствени негу пацијената.

        Овом приликом она је нагласила да је прва фаза реконструкције наше  Болнице у завршној фази, те да се приводе крају и припреме за опремање реконстрисаних објеката.

You may also like...