НАСТАВЉЕНА ПРВА ФАЗА РЕКОНСТРУКЦИЈЕ БОЛНИЦЕ

Након тромесечне паузе узроковане поремећајима на тржишту грађевинског материјала као и организационо-техничким проблемима, 18. јануара 2023. године настављена је реконструкција старог дела Болнице.Градилиште је обишао Светислав Вукмирица, помоћник градоначелника за развој и инвестиционе пројекте.По његовим речима, извесно је да ће рокови за завршетак прве фазе бити пробијени, али је најважније да сви предвиђени радови буду квалитетно урађени.Све инсталације ће бити потпуно нове чиме ће се знатно унапредити енергетска ефикасност.Министарство за јавна улагања обезбедиће и нову опрему.За прву фазу радова Министарство је издвојило 330 милиона динара уз додатне трошкове у износу од 40 милиона.

                Др Весна Томин, в.д. директора ОБ Кикинда, посебно је нагласила да ће услови за боравак и лечење пацијената у реконструисаном простору бити много бољи, а томе у прилог говори и податак да ће на згради где су била одељења трансфузије, психијатрије, физијатрије и патологије бити уграђен спољни лифт.То ће много значити, како пацијентима тако и запосленима, јер се измештањем Службе за трансфузију у том простору планира Јединица за продужено лечење, где се примају углавном најтежи и најстарији болесници.Она је посебно истакла да запослени у нашој установи, у условима реконструкције и још увек присутне ковид инфекције, улажу огромне напоре да пацијенти не трпе и не буду ускраћени кад су у питању здравствене услуге.

                За другу фазу реконструкције, која ће обухватити 14.000 квадратних метара нове зграде са и изградњом анекса од 6.000 квадрата и реновирање управне зграде, завршена је израда пројектно-техничке документације.Процењује се да ће ови радови које финансира Министарство за јавна улагања, коштати око три милијарде динара.

oznorMB
oznorMB

You may also like...