МИНИСТАРСТВО ОБЕЗБЕДИЛО НОВО ВОЗИЛО ЗА ДИЈАЛИЗНЕ ПАЦИЈЕНТЕ

МИНИСТАРСТВО ОБЕЗБЕДИЛО НОВО ВОЗИЛО ЗА ДИЈАЛИЗНЕ ПАЦИЈЕНТЕ

У оквиру пројекта Министарства здравља под називом „Хитан одговор Владе РС на Цовид-19“, Општој болници Кикинда је у среду, 27.априла 2022. године, уручено ново комби санитетско возило вредно 3,6 милиона динара.

У присуству представника локалне самоуправе и локалних медија, др Весна Томин, в.д. директора наше Болнице, овом приликом је истакла да је возило намењено превозу дијализних пацијената са подручја кикиндске општине, али и из Аде, Кањиже, Српске Црње, Војводе Степе и других места из овог дела Банате и Бачке. Капацитет возила је до седам пацијената и значиће много јер се ради о хроничним пацијентима чији живот зависи од благовремене и ефикасно спроведене хемодијализе, по утврђеном распореду. Болница је до сада располагала једним возилом за ову намену.

Свечаном уручењу возила присуствовала је и заменица градоначелника Кикинде, Дијана Јакшић – Киурски која је нагласила да је овај догађај још један у низу примера улагања и подизања квалитета здравствене заштите, који показује континуитет и повезаност локалне самоуправе, Покрајине и државе. Она је изразила уверење да ће тај континуитет бити настављен и у наредном периоду.

You may also like...