ЗА НОВУ ОПРЕМУ – 28 МИЛИОНА ДИНАРА ОД ПОКРАЈИНЕ

На конкурсу Покрајинског секретаријата за здравство, нашој Болници су одобрена нова значајна новчана средства, у укупном износу од око 28 милиона динара која су опредељена за набавку нове савремене медицинске опреме.

                Приоритет има опрема за Службу урологије (апарат за уретроцистоскопију, за интервенције код карцинома уринарног тракта и друге уролошке потребе).С обзиром да у Општој болници Сента нема специјалисте урологије, наша установа тренутно покрива потребе пацијената и са тог подручја, па је набавка поменуте опреме тиме значајнија.

                Весна Томин, в.д. директора Болнице истиче да смо аплицирали и за куповину плазмастерилизатора, нове лампе за операциону салу, дермоскопа за дијагностиковање малигних меланома и друге важне апарате. Када је реч о реконструкцији, завршетак радова на  одељењима психијатрије, трансфузије, физијатрије и патологије биће нешто пролонгиран и очекује се до краја јуна, а потом следи реконструкција зграде дечјег и кожног одељења, Јединице за палијативно збрињавање, онкологије и одељења за инфективне болести.

                Иначе, у оквиру треће контролне посете, ОБ Кикинду су у четвртак 7. априла посетили спољашњи оцењивачи АЗУС-а и том приликом изразили задовољство применом и унапређењем акредитацијских стандарда, о чему ускоро очекујемо и звачан писмени извештај.

You may also like...