„МЕКАФОР“ ДОНИРАО МОБИЛНЕ АПАРАТЕ ЗА ТОРАКАЛНУ ДРЕНАЖУ

Још једном у низу донација, а у сарадњи са локалном самоуправом, компанија „Мекафор“  која у Кикинди ради од 2016. године, показала је  и потврдила висок ниво друштвене одговорности према локалној заједници у којој послује. Донирана су четири мобилна апарата за торакалну дренажу који ће моћи да се користи у свим службама кикиндске Болнице, као и на терену приликом транспорта пацијената.

Директор „Мекафора“ Небојша Недељковић је истакао да је ово њихова шеста донација Болници, а укупан износ овог вида помоћи премашује 20.000 евра.Он је поручио да ће „Мекафор“ и у наредном периоду имати слуха за  потребе наше установе.

Др Бојан Миладинов, начелник Службе за хирургију, појаснио је да је реч о транспортабилним апаратима за разлику од постојећег који се налази у Јединици за интензивно лечење:

-Сада је могуће да ове апарате користимо било где у болници или на терену, што је веома значајно јер се скраћује време и убрзава процес рада.Самим тим пацијенти којима је потребна ова врста интервенције неће морати да бораве у Јединици за интензивно лечење.

                Дијана Јакшић Киурски, заменица градоначелника, рекла је да Град Кикинда поздравља гест компаније „Мекафор“ који ће унапредити процес лечења пацијената, и додала:

-„Мекафор“ је још једном доказао да поред профитабилности следи принцип друштвене одговорности.И овај пут  су препознали потребу и фокусирали се на здравствени систем који је већ две пуне године преоптерећен, па је свако улагање у здравство драагоцено. Овом приликом захваљујем свим здравственим  радницима на пожртвованом раду у периоду за нама.

                Др Весна Томин, в.д. директора ОБ Кикинда је захваливши на донацији у име запослених и наших пацијената , нагласила да је компанија „Мекафор“ један од највернијих донатора и пријатеља Болнице.Значај четири добијена апарата  илустровала је  податком да Болница има 16 одељења и 7.000 пацијената годишње само у стационарном делу.Такође је поручила да Болница и у наредном периоду планира занављање медицинске опреме, а међу приоритетима је набавка дефибрилатора са привременим пејсмејкером чија је вредност  1,1 милион динара.

You may also like...