ГОДИНА У ЗНАКУ КОВИДА,НОВОГ РУКОВОДСТВА, РЕКОНСТРУКЦИЈЕ И УЛАГАЊА У НОВУ ОПРЕМУ

Као и у другим здравственим установама у Србији, пандемија Ковид-19 обележила је и годину за нама у кикиндској Болници.Имајући у виду противепидемијске мере, просторне, материјалне и кадровске могућности, максимални напори уложени су у организацију рада болничких служби и пружање здравствене заштите свим пацијентима којима је била потребна помоћ наше установе.

                Вредан, исцрпљујући и пожртвован рад запослених у Болници,препознат је и од наших суграђана и локалне самопуправе, па је највише градско признање, Награда Града Кикинде ове године припало Милици Исаков, главној сестри Инфективног и Ковид одељења.

                Друга половина 2021. године отпочела је променом челних људи ОБ Кикинда.Након одласка у пензију дотадашњег директора Др Мирка Стојисављевића, одлуком Покрајинске владе од 2.јуна за в.д. директора је именована др Весна Томин.

                Ових шест месеци обележила су значајна улагања и бројне вредне донације у нову медицинску и пратећу опрему за рад, као и нове технике и методе рада.Као посебно значајну,  издвајамо операције катаракте које би у наредних годину дана требало да буду у редовном оперативном програму Болнице.

                Такође вредна и значајна је била донација РФЗО која обухва транспортни респиратор, дефибрилатор, 10 пулсних оксиметара, 6 инфузионих пумпи, гасни анализатор, два аспиратора, видеоларингоскоп, мобилни РТГ апарат.Из КЦВ је стигао дефибрилатор с монитором.Средствима Покрајинског секретарија за здравство стигла је опрема за операције катаракте и обуку особља, нови порођајни столови, и омогућена реконструкција  и шамотирање котла.

                Предузећа која послују на нашем подручју поново су показала друштвену одговорност и хуманост донирајући 16 клима уређаја, 10 пулсних оксиметара и 10 бесконтактних топломера, центрифугу за трансфузилогију…Захваљујући донацији у намештају и једном рачунару опремљена је сестринска соба кардиолошке амбуланте.У току је реализација уговора о пословно-техничкој сарадњи са Фрезенијусом о замени реверзне осмозе за хемодијализу, као са Јуникомом за анализатор урина-чека се одобрење РФЗО за увођење нове методе у рад.

                Ипак, најзначајнији подухват је комплетна реконструкција наше Болницевредна 340 милиона динара,која је почела 7. септембра 2021. радовима на старом делу  (службе за психијатрију, трансфузиологију, физијатрију, патологију и инфективне болести).Завршетак ове прве фазе најављен је за октобар 2022. након чега следи друга фаза, која ће обухватити  остале објекте.

You may also like...