ПОЧЕЛА РЕКОНСТРУКЦИЈА НАШЕ БОЛНИЦЕ

Припремним радовима и постављањем скела, 7. септембра почела је дуго очекивана и најављивана реконструкција Опште болнице Кикинда.

Првом фазом реконструкције биће обухваћени најстарији објекти: одељења психијатрије, трансфузиологије, физијатрије, патологије, инфективно, кожно, дечје и одељење онкологије и палијативног лечења.Вредност прве фазе радова је око 340 милиона динара, а рок за завршетак 400 дана.Средства су обезбедили Канцеларија за управљање јавним улагањима Владе РС и локална самоуправа.

 На започињању обимног посла за обезбеђење бољих услова за пружање здравствене заштите, градоначелник Кикинде Никола Лукач и његов помоћник за развојне и инвестиционе пројекте Светислав Вукмирица у сусрету са в.д. директорком Опште болнице Кикинда др Весном Томин, изразили су уверење да ће се сви послови обавити квалитетно и на време.

Како је истакла др Весна Томин, свеобухватна адаптација наведених објеката је била преко потребна јер се ради о зградама изграђеним крајем деветнаестог века, те да ће реконструкција Болнице означити почетак лепше будућности кикиндског здравства.План је да се службе које су у њима радиле привремено изместе на инфективно одељење.

По речима Светислава Вукмирице, у току је увелико припрема и израда пројектно-техничке документације за другу и трећу фазу за коју ће град издвојити 17 милиона динара. Оне ће обухватити реконструкцију нове зграде као и доградњу потпуно новог објекта у оквиру болничког дворишта иза пријемног одељења, површине око 3000 квадратних метара, што ће битно проширити болничке капацитете. Градоначелник Кикинде Никола Лукач је нагласио да се ради о капиталном пројекту не само за Кикинду него и цео регион, чијим ће завршетком који се очекује за око три године, пацијенти и здравствени радници добити модерну, функционалну и технолошки нову болницу.

You may also like...