ОД  „ТИСЕ АУТОМОТИВ“ ПРОЈЕКТОР ЗА ОФТАЛМОЛОГИЈУ

Компанија „Тиса Аутомотив“, која у  Кикинди послује од 2019. године и запошљава око хиљаду радника, још једном је показала висок ниво друштвене солидарности одговорности.Ова компанија је Општој болници Кикинда донирала савремени медицински апарат-пројектор оптотипа, вредан 240.000 динара,намењен раду очне амбуланте Службе за офталмологију.Уручењу апарата ,у среду, 24. маја, поред представника наше установе, градоначелника Кикинде Николе Лукача са сарадницима,председника Савеза самосталног синдиката Илије Дрљића, приуствовао је и генерални директор  „Тисе Аутомотив“ Акош Барна.

                Др Драгана Радин, специјалиста офталмологије у ОБ Кикинда је уз захавалност на донацији, нагласила да овај пројектор има велики значај у свакодневном раду очне амбуланте, јер је намењен узимању оштрине вида, чиме започиње преглед. До сада се радило на апарату старом 40 година.Овај нови, којим се рукује дањинским управљачем, знатно ће олакшати и убрзати рад.

                Генерални директор „Тисе Аутомотив“ Акош Барна је истакао значај сарадње кикиндске привреде и Болнице као најзначајније здравствене установе у граду:

               -Побољшањем услова рада  здравственим радницима, помажемо и граду у којем је наша фирма одлично прихваћена.Запослени у здравству поднели су највећи терет током пандемије и зато смо им захвални-рекао је директор Акош Барна и поручио да до краја ове године Болница може да очекује још једну донацију.

                Градоначеник Кикинде Никола Лукач,  истакавши ову донацију као пример изузетно добре сарадње са локалном самоуправом, подсетио је  да ово није први пут да компанија „Тиса Аутомотив“показује на делу висок ниво друштвене одговорности према кикиндској болници.Као пример навео је донацију медицинске опреме у виду визира, маски, ЕКГ апарата  на самом почетку пандемије Ковид 19, и додао:

                -Имати у граду овакву фирму, која има осећај за потребе града и грађана много значи за  локалнусамоуправу, а тиме и здравство Кикинде.

rbt
rbt
rbt

rbt

You may also like...