НАШЕ МЕДИЦИНСКЕ СЕСТРЕ – НАША БУДУЋНОСТ

Доделом признања за пожртвован и одговоран рад, пригодном свечаношћу у препуној сали болничке библиотеке, у петак 12. маја, Удружење здравствених радника Кикинде обележило је Међународни дан медицинских сестара, техничара и бабица.

                Милан Дапчевић, медицински техничар Службе за психијатрију, овогидишњи је добитник Плакете, за посебно ангажован рад у Ковид амбуланти ОБ Кикинда у периоду пандемије.

                Из наше установе Повеље су добиле Милана Перић, главна медицинска сестра Одељења за пријем и збрињавање ургентних стања и Јелена Кубет,виша медицинска сестра на Инфективном одељењу.Постхумно, повеља је додељена и Тањи Милошевић, недавно преминулој медицинској сестри наше Болнице.Повељом је за свој рад  награђена и Ана Марија Кираљ, главна сестра Опште службе Дома здравља у Кикинди, која је захваливши на признању истакла да је бити медиицинска сестра привилегија али и велика одговорност, и не може се радити без хуманости и жеље да помогнете људима, а за то је неопходно остварити добар однос са пацијентом.

                За Милану Перић, као главну сестру Пријемно-ургентног одељења ОБ Кикинда већ 16 година колико ради, сваки дан на послу је пун изазова, а одновни задатак да сваки пацијет буде на време збринут на прави начин.

                Признања  за одан, вредан, пожртвован и одговаран рад у виду захвалница добило је и 30 медицинских сестара и техничара запослених у кикиндским здравственим установама.

                Како је нагласила председница Удружења здравствених радника Кикинде Недељка Бутулија, Међународни дан сестринства ове године одржава се под слоганом „Наше медицинске сестре-наша будућност“.Како је истакла, Удружење има око 300 чланова и активно се бави унапређењем струке, стручним усавршавањем и едукацијом својих чланова.

                Свечаности су присуствовали и ученици кикиндске Средње медицинске школе, будуће медицинске сестре које ће бринути о нашем здрављу, који су подсетили на Флоренс Најтингејл, британску медицинску сестру која се сматра зачетницом модерног сестринства.

oznor
mde
rbt
rbt
oznorMB

You may also like...