За годину дана у болници од ковида лечено 520 пацијената

               Од 9. марта прошле године када је у нашој установи регистрован први ковид пацијент,  до данас 12. марта 2021. године, на стационарном лечењу  у ОБ Кикинда било је 520 пацијената.Због тежине клиничке слике 27 је било на респиратору, а на даље лечење у КЦ Војводине упућено је 25 пацијената.Укупан број прегледа у Амбуланти за фебрилна стања од почетка пандемије је 3830.

У црвеним-ковид зонама ОБ Кикинда радно је ангажовано 35 лекара, 55 медицинских сестара и техничара, и 10 радника који спадају у немедицинско особље.

               Од короне је оболело и 110 запослених у Болници: 22 лекара, 66 медицинских техничара, 6 лабораната, 2 физиотерапеута и 19 немедицинских радника.

               Нажалост, и након годину дана од почетка пандемије, епидемиолошка ситуација у Кикинди, као и у већини градова у Србији, погоршава се. Поново се бележи повећан број прегледа у фебрилној амбуланти ОБ Кикинда, као и број пријема у оба стационара инфективног одељења.

               Важно је нагласити да је од 9. јануара, када је почела вакцинација запослених у Болници, укупно вакцинисано 184 наших радника.

Упоредо са радним обавезама у оквиру својих матичних служби и одељења, како би се убрзала имунизација грађана, формиран је и болнички тим за вакцинацију  у Дому пензионера, који чине две екипе. У болничком тиму за вакциацију су радно ангажована 2 лекара и 6 медицинских сестара, од којих је једна сестра из болничког тима координатор вакцинације.

You may also like...