Донације болници током пандемије вредне 4,3 милиона динара

Велики број предузетника из Кикинде, али и компанијакоје послују у нашем граду, током пандемије новог вируса корона, у марту иаприлу, донирали су Општој болници медицинске апарате, заштитне маске ирукавице, дезинфекциона средства, постељину, храну и воду… Апелу за помоћ одазвала су се и привреднадруштва и асоцијације из свих крајева Србије. Укупна вредност донација износи4,3 милиона динара. Директор болнице, др Мирко Стојисављевић, указао је да јеод почетка епидемије ЦОВИД- 19 у Србији,Кикинда била прво регистровано жариште. Општа болница нашла се на удару и на првој линија фронта:

  • Сплетом околности, због остварених контаката сазараженим пацијентима, и део наших здравствених радника нашао се у изолацији упрвим данима епидемије, када је она још увек била непознаница и у нашојдржави. На почетку, због датих околностии са ограниченим људским и другим ресурсима, а уз помоћ Покрајинског секретаријатаза здравство, Министарства здравља, Покрајинског штаба за ванредне ситуације,Града Кикинде и Војске Србије успели смо да се организујемо и ставимо овунепријатну ситуацију под контролу. Била је потребна брза и ефикасна реакција иреорганизација система рада и прилагогођавање условима какви су незапамћени јошод седамдесетих година прошлог века на овим просторима- изјавио је дрСтојисављевић. Болница се, према његовим речима, у врло кратком рокуорганизовала да ради у датим условима, потпуно одвојивши ЦОВИД сектор одпреосталог болничког дела:

-За такву реорганизацију била нам је потребна и помоћдонатора из реда привредних друштава и других институција. Помоћ се огледала убројним донацијама у различитим прехрамбеним артиклима, заштитној опреми,медицинским апаратима, средствима за дезинфекцију, услужним радовима…Захвалност дугујемо локалној самоуправи,али и онима који су без посредништва и позива допринели да наша установа, уовим специфичним условима, ради ефикасно и нормално. Кад се за то буду стеклиуслови, болница ће се лично и појединачнозахвалити свим донаторима који су помогли здравственом сектору ипацијентима-поручио је др Стојисављевић.

Детаљан списакдонатора можете прочитати у информацији за медије ОБ Кикинда на нашем вебсајту.

Извор: градски.онлине

You may also like...