Неонатологија добила скрининг апарат за рано откривање оштећења слуха

Уоквиру акције „Срце за децу“, захваљујући донацији Блиц Фондације и компаније Теленор,породилишту наше Болнице је 30. маја свечано уручен скрининг апарат за рано откривањеоштећења слуха код новорођенчади.

Уручујућиапарат, менаџерка Блиц Фондације Милица Бегенишић нагласила је да ова компанија,чије је пословање засновано на увођењу и примени нових технологија и иновацијама,осећа дужност и обавезу да помогне онима којима је то најпотребније.

Захваљујућина поклону, начелник неонатологије ОБ Кикинда др Гордана Бистричић рекла једа рана детекција слуха представља златни стандард у дијагностици урођених аномалијакод беба, и нагласила:

  • Ово нассврстава у бољи део развијеног света. Ако се новорођенчету уради преглед на рођењуи уочи оштећење слуха, реалне су шансе да се започне рано лечење и рехабилитација,што је важно за даљи развој говора и интелекта, важних за нормалну комуникацију,срећније детињство и живот.Изражавамо велику захвалност Блиц Фондацији и Теленорушто су препознали овај проблем и омогућили сваком детету да се, ако то пожели,бави и музиком, као и било којим другим занимањем.

Досада је у оквиру акције „Срце за децу“ уручено 16 скрининг апарата, а подсећамода је покровитељ акције Министарство здравља, а медијски партнер РТС.

You may also like...